SAM_3202

SAM_3202

Бургазлии пренасят бебешки колички през новите пасарелки на Трапезица

все още не работят, установи проверка на "Черноморие". Почти веднага след като бе организирано кръговото движение, пешеходните пътеки бяха заличени и пасарелките станаха единственият начин за преминаване. Те обаче не са пуснати реално в експлоатация, тъй като ремонтът на кръстовището продължава. Асансьорите също не работят. Единственият начин, за да пресекат оживеното пътно платно, е майките да грабнат под мишница отрочетата си, а със свободната си ръка да вдигнат своята близо 10-килограмова количка.

"Черноморие" пита коя ли ще е майката, която ще има сили да го направи и колко ще са татковците, които ще отделят от работното си време, за да съпроводят половинката си през този участък? А какво става, когато бебета са две? Хората в инвалидни колички също реално нямат достъп до улица "Одрин" и промишлената зона, където са разположени доста търговски обекти и магазини от големи вериги.

Докога в Бургас ще продължава да се ремонтира на парче? И колко още месеца бургазлии ще "тренират" на сухо по пасарелките на "Трапезица" и не само там? Същата е ситуацията и на надлеза, който свързва двата комплекса - "Изгрев" и "П.Р.Славейков". Общината и фирмите изпълнители, които имат договор с нея, май изпитват търпението на жителите. И то обаче си има граници, господа управляващи!