Светлините на елхата ще бъдат включени тази вечер. Снимки Община Царево

Светлините на елхата ще бъдат включени тази вечер. Снимки Община Царево

Жителите на Царево празнуват днес. На 6-ти декември, денят в който църквата почита свети Николай Чудотворец, е и празникът на морския град. Той ще започне днес в 11:00 часа на пристанището с изпълненията на Духовия оркестър, ансамбъл "Царево" и група "Корал". За всичси рлазнуващи момичетата на ДСП - Царево ще приготвят вкусна рибена чорба, ще се лее и червено вино.
В 15:00 часа в Общински исторически музей в Царево ще бъде открита изложбата "Коледни нишки", която е подготвена от децата на града, вложили своя талант, сърце и душа в творбите си, под ръководството и насоките на дизайнера Ваня Колева.

На Никулденския базар могат да се купят домашно приготвените вкусотии на местните производители и коледни украшения за дома.

Кулминацията на празника е включването на коледните светлини. Специален водещ на събитието е елфът Бърборко - PR на Дядо Коледа, който заедно с всички деца ще се опита да изпълни тази важна задача. Ледената кралица Елза ще забавлява всички със своето магическо шоу, а лазермен ще освети площада на Царево. Най-малките жители са подготвили специален поздрав за Дядо Коледа, важен гост на събитието.
От нас настроението и забавлението, останалото от вас - жители и гости на най-морския град!

Галерия