Той е единственият в целия Югоизточен регион, който предоставя процедури, раздвижване и рехабилитация в басейн, използващ лечебните свойства и ползите на минералната вода. Снимки Община Бургас

Той е единственият в целия Югоизточен регион, който предоставя процедури, раздвижване и рехабилитация в басейн, използващ лечебните свойства и ползите на минералната вода. Снимки Община Бургас

Центърът за рехабилитация на деца с увреждания в бургаския квартал "Ветрен" вече работи целодневно. Това стана възможно, след като кметът Димитър Николов откликна на искане на родители Центърът да предоставя през целия ден специализираните услуги и така да може да се използва от повече деца, нуждаещи се от раздвижване и рехабилитация.

Досега работното време на специализирания център беше от понеделник до петък от 08.00 до 14.00 часа, но поради силния интерес от страна на родителите, вече ще работи и от 14.00 до 18.00 часа, всеки делничен ден.

За тази цел в рехабилитационния център са назначени още 2 рехабилитатори, 1 медицинска сестра и 1 санитар, които да обезпечат втората смяна.

Центърът във Ветрен предлага диагностика, комплексно лечение, рехабилитация и психологична помощ на деца от 0-18 години, страдащи от детска церебрална парализа, деца със соматични увреждания, причинени от инфекциозни заболявания и деца с аутизъм.

Той е единственият в целия Югоизточен регион, който предоставя процедури, раздвижване и рехабилитация в басейн, използващ лечебните свойства и ползите на минералната вода. Тя е подходяща за лечение и профилактика на редица заболявания и има благотворно действие за укрепване на общото състояние на организма.

Минералната вода е подходяща за лечение на заболявания на опорно-двигателния апарат, нервната система, състояния след фрактура на костите, последици от травми и наранявания и много други. Ползите от водолечението в басейна са най-големи при децата със синдром на Даун, церебрална парализа и деца с аутизъм.

Центърът се стопанисва от общинския "Диагностично-консултативен център I", а специалистите, които обслужват децата са от Центъра за комплексно обслужване на деца с увреждания "Св. Стилиан" (бившето Дом за медико-социални грижи за деца "Вяра, Надежда и Любов").

Галерия