За да получи отличието, плажът е покрил 30 критерия

За да получи отличието, плажът е покрил 30 критерия

Централният плаж в Созопол е със "Син флаг". За първи път плажът получава това отличие, което е гарант за чист пясък и едно от местата с кристална морска вода. За да получи "синьото" признание "Созопол - централен" покри около 30 критерия в четири категории, свързани с обезопасяването, информирането, поддържането на плажа и качеството на водите.

"Син флаг" е най-високото световно признание за чистота, безопасност и достъпност на плажовете. Критериите не са само за чистотата на водата, а за цялостната услуга, която се предлага, включително и за отлично управление, съхранение и развитие на ивицата.

Наред с всички екологични критерии за предстоящото лято, плажът отговаря и на всички национални и международни здравни насоки и изисквания за безопасност.

Централният плаж в Созопол е почистен, заравнен, обезпаразитен. Надзора над плажуващите от 1 юни поеха спасителни екипи. От тогава е осигурен и реанимационен пункт. Чадърите и шезлонгите са поставени според указанията за безопасност на Министерството на туризма.