Центърът на Бургас стана Капалъ чарши

Без да я обявено официално всеки може да се пазари за цената на стоката, обявена на етикета. Така ако си харесате дреха може да смъкнете цената с 20%. Заради слабите обороти продавачите са инструктирани да намалят цената, ако клиентът се спре на избрана от него стока. Практиката е въведена негласно в повечето магазини в града, които продават качествена стока.

 

"Харесах си шлифер за 69 лева. Премерих го, стоеше ми добре, но цената ми се строви висока. След кратки преговори с продавачката и разрешение от собственика ми бе направено намаление. Така го купих за 55 лева", сподели читателка на Chernomorie-bg. Жената си купила по същия начин и чанта. Влязла в друг магазин, харесала си я и успяла да се спазари и да свали 10 лева от официално обявената на етикета цена.

Явно в стремежа си да задържат клиенти и да имат оборот търговците са готови да вкарат опита на своите колеги от най-големия закрит пазар в Инстанбул - Капалъ чарши. Клиентите пък от своя страна не трябва да ходят чак до там, за да се пазарят за избраната от тях стока.