Часовникът в Бургас става сцена за караоке Първият ден на музикалното събитие предвижда вечер за световни хитове, а през втория сцената за караоке ще посрещне всички, които искат да изпеят любимате си песни, завладявали сърцата на публиката в рамките на конкурса - културна емблема на Бургас.

Броени дни остават и до началото на тазгодишното издание на "Бургас и морето", което ще се проведе в една вечер, на 31 юли в Летния театър. Публиката ще чуе 16 песни, заели първо място на публиката или журито от 1973 до 2009 г.

Освен тях, в тазгодишното издание ще бъдат включени и 2 музикални китки с по 4 песни. Първата ще съдържа най-новите хитове от конкурса "Бургас и морето", а втората ще включва песни, незаели първите места, но останали във времето и в сърцата на публиката.

Всички песни ще бъдат с нов подходящ аранжимент, запазващ духа и настроението им, и изсвирени от голям симфоничен оркестър. Изпълнението им ще бъде на живо и е поверено на Младежката филхармония в Бургас с диригент Левон Манукян и група "Горещ пясък". Новият аранжимент на композициите ще придаде нов облик и нов живот на познатите песни, ще ги направи по-близки до младото поколение.

Музикалното караоке е на 17-ти и 18-ти юли от 20.30 часа.