За приготвянето на кебапа са нужни около четири часа. Снимки Chef Димитър Боев

За приготвянето на кебапа са нужни около четири часа. Снимки Chef Димитър Боев

Chef Димитър Боев предлага всеки четвъртък интересна рецепта за читателите на "Черноморие". В нея ще бъдат описани нужните продукти за приготвянето и стъпките, по които това да стане. Това ще даде възможност и на тези, които правят първите си опити в кухнята да опитат да сготвят нещо сами.

Chef Боев е роден в Бургас. Завършил е бургаската Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" (известна още като ТОХ-а б.р.) и е работил в ресторанти със звезди Мишлен. По настоящем живее във Виена.

 

Хайдушки кебап

Необходими продукти

700 гр. агнешко;

240 гр. гъби;

150 гр. зелен домат;

200 гр. бял кромид лук;

100 гр. лозови листа;

2 скилидки чесън;

мащерка / сол / чубрица / олио;

червен пипер / черен пипер / розмарин

Начин на приготвяне

Нарежете на едро лука, зелените домати и гъбите. Агнешкото месо нарежете на големи парчета с големина около 3 см. Запечете месото в съд*, който е с капак и става за печене на фурна, като добавите малко олио. След като е запържено месото го извадене, в същия с олио карамелизирайте леко лука, след което също го извадете. По дъното и по стените на съда, който сте използвали, започнете да редите лозовите, като гледате да се припокриват. Смесете всички продукти в купа и ги овкусете с подправките, след което ги поставете в съда и покрийте отгоре с останалите лозови листа. Поставете капака и печете във фурна 160 градуса за 3 часа.

*Може да използвате глинен съд, като гювеч с капак или дълбока тава, на която да сложите капак.

Галерия