"Черно море" нанесе първа загуба на Радуканов футболистите на ЦСКА излязоха по-късно на терена, за да подкрепят протеста на "малките отбори" срещу БФС. Футболистите на ЦСКА излязоха с фланелки в подкрепа на съпругата на Грегъри Нелсън.

 

Както се очакваше, теренът на стадион "Тича" бе в ужасно състояние и до голяма степен попречи на футболистите и на двата отбора да създадат нещо смислено.

През всички 90 минути мачът беше равностоен, без сериозни опасности пред двете врати.

Домакините имаха претенции за дузпа в 23-та мин., когато Даниел Георгиев падна в наказателното поле на ЦСКА след единоборство с Апостол Попов, но съдията Ивайло Стоянов даде знак играта да продължи.

"Армейците" пробваха да затруднят Илко Пиргов с изстрели отдалеч, но без успех.

В 79-та мин. Божилов изведе добре Дончо Атанасов и футболистът на "Черно море" отбеляза единственото попадение с добър диагонален шут.

Гостите се опитаха да стигнат до изравнителен гол, но не успяха да създадат опасност до края на мача.

С трите спечелени точки отборът на "Черно Море" се изкачи до шесто място в класирането, докато ЦСКА е на трета позиция, но може да бъде изместен от "Локо" (Сф).

Капитанът на ЦСКА Тодор Янчев заяви, че "червените" ще смачкат "моряците" на четвърт4-финалите за Купата на България.

"Мисля, че на тежкия терен ни победиха без положение. Това ще ни бъде обица на ухото за мача за Купата след 2 седмици, който е най-важният за нас. Убеден съм, че ще ги смачкаме на Българска армия", каза Янчев.

"Това е може би едно от най-лошите игрища в България. "Черно море" има добър бюджет и може да помисли за терена си. Всеки път тук игрището се наводнява, но не искам с това да се оправдавам. За Купата имаме три мача и за нас това са три финала. Заради феновете ще дадем всичко и ще спечелим Купата, убеден съм", сподели халфът на ЦСКА.

 

Днес+