Акулите имат 38 точки в своя актив с 12 победи. Снимка Черноморец 1919

Акулите имат 38 точки в своя актив с 12 победи. Снимка Черноморец 1919

Отборът на "Черноморец 1919" - Бургас прибави нови важни три точки и спечели 12-а победа от началото на сезона, като се утвърди на върха в Югоизточната Трета лига. "Акулите", водени от Слави Костенски разгромиха при визитата си "Сокол" - Марково с 1:6 в среща от 15-ия кръг на първенството и продължават борбата за Втора лига. Както по традиция през този сезон, бургазлии отбелязваха победните попадения в последните минути на срещите, но този път промениха сценария. На почивката в село Марково бургаските акули имаха преднина от 1:2, като домакините се разписаха от дузпа за 1:1. След антракта момчетата на Слави Костенски вкараха още четири гола. Гостите от Бургас нацелиха и три греди. Милен Танев и Мариян Тонев отново отбелязаха дежурните си попадения по два в срещата, а двамата са еднолични лидери в голмайсторската листа на бургазлии. Юношата на клуба Антон Узунов също записа името си сред голмайсторите за 1:5 и вече има 5 на своята сметка. Другото попадение бе дело на Валентин Иванов. В групата за мача попаднаха още двама юноши - родените през 2003 година -Димитър Лолов и бранителят Стилиян Станчев. Останалите на пейката бяха вратарят Мартин Шейтанов, Валентин Стоилов, Любомир Божинов, Мустафа Мустафа и Стоян Кижев.

"Черноморец" събра 38 точки в своя актив след 12 победи, 2 равенства и 1 поражение - 33:10 голова разлика, с 3 точки пред "Загорец", които имат 35 и мач по-малко - гостуване на "Марица" 0 Пловдив.

Милен Танев оглави голмайсторската листа на "Черноморец" с 11 попадения, а нападателят от Харманли Мариян Тонев е с 10. Останалите голмайстори на "акулите" са Антон Узунов с 5 попадения, Мустафа Мустафа, Симеон Русев, Мирослав Радев, Стоян Мантаров, Стоян Кижев и Нуретин Пюскюлю и Валентин Иванов с по едно попадение. Головата разлика на сините от Бургас е 33:10.

"Акулите" имат още едно домакинство в края на полусезона срещу Карнобат. Визитите не са леки, но ако искат да постигнат целта, момчетата на Костенски трябва да продължават да печелят и навън без да губят повече точки. Следва още еда последователна визита на "Левски" - Карлово. "Черноморец" спечели важни точки с преките опоненти, а това трябва да донесе допълнително самочувствие на играчите.