Акулите записа поредната си победа. Снимка ПФК Черноморец

Акулите записа поредната си победа. Снимка ПФК Черноморец

Отборът на "Черноморец 1919" - Бургас, воден от Слави Костенски записа седма победа от началото на сезона и продължава борбата за Втора лига. "Акулите" разгромиха у дома с 5:1 тима на Ямбол, в среща от 10-ия кръг на Югоизточната Трета лига и продължават гонитбата със Загорец за лидерската позиция. Така "Черноморец" вече е втори с актив от 23 точки, на 3 от лидера Загорец, които са с 26.

Слави Костенски пусна отново състава, с който започваше в предните мачове, като направи две промени, пускайки в стартовите 11 Любомир Божинов и Валентин Иванов, вместо Стоян Мантаров и Жулиен Парушев, който остана на пейката. Капитанът Мартин Теменлиев бе под рамката, а в отбрана за домакините действаха Слави Шопов, Стоян Кижев, Стоян Вергиев и Валентин Иванов. В халфовата линия бяха Валентин Иванов, Любомир Божинов, Антон Узунов, Симеон Русев и Валентин Иванов - Чалъма. В предни позиции действаха Мариян Тонев и Милен Танев. На пейката останаха Стилиян Станчев, Милен Димитров, Димитър Лолов, Жулиен Парушев, Валентин Стоилов, Денис Дагигов и вратаря Мартин Шейтанов.

Мачът на стадион "Черноморец" бе с пълна доминация за домакините, както и в предните срещи пред своя публика. "Черноморец" отново бе подкрепян от верните си привърженици, които бяха 12-ият играч на мача. В началните минути на срещата акулите бяха по-настоятелният тим на терена и заслужено имаха преднина от 1:0 още до 2-та минута. До 30-та вече водеха с класически резултат - 3:0, а малко преди края на полувремето имаха аванс от 4:0. След почивката вкараха още един гол, а гостите от Ямбол в края на мача отбелязаха почетно попадение за крайното 5:1. Още в първата минута Антон Узунов стреля високо над вратата след пас на Милен Танев, а минута след това Мариян Тонев откри резултата в полза на домакините. Любомир Божинов изведе Тонев по десния фланг, а нападателят напредна, навлезе навътре в наказателното поле и с прецизен изстрел по диагонал в далечния ъгъл вкара за 1:0. Минута след това Антон Узунов бе съборен в наказателното поле, но реферът замълча и не отсъди дузпа за Черноморец. В 17-та минута логичното се случи и акулите вече имаха преднина от 2:0. След пробив на Мариян Тонев отдясно, кълбото се върна във Валентин Иванов, който центрира, а в наказателното поле с глава Антон Узунов засече, правейки резултата 2:0. След 29 минути, нова възможност пред Антон Узунов, но атакуващият футболист на домакините не успя да отбележи, за да дойде 30-тата минута и Черноморец да води с класическото 3:0. Любомир Божинов пусна за Мариян Тонев, който навлезе навътре в наказателното поле и комбинира с Милен Танев. Крилото на акулите стреля, топката се отби в крак на футболист на гостите и влетя в мрежата за 3:0, а попадението бе записано на Милен Танев, който вече има 6 на своята сметка. Минута след това нов изстрел на Божинов почти от центъра, за малко не намери целта, но стражът на гостите изби в корнер. Милен Танев също стреля от свободен удар, но топката излезе в аут. Минута преди края на първата част, преднината на сините набъбна. Вратарят на гостите изби силен удар на Валентин Иванов - Чалъма извън наказателното поле, но при добавката Милен Танев бе безпогрешен за 4:0 в долния ляв ъгъл, вкарвайки 7-то си попадение от началото на сезона. През втората част доминацията за Черноморец продължи. Антон Узунов на няколко пъти имаше възможност да отбележи и тормозеше отбраната на гостите и вратаря Кристиян Валери. Четвърт част преди края на срещата, влезлият след почивката Димитър Лолов на мястото на Милен Танев, изведе в коридор Антон Узунов, който с примерен изстрел в далечния десен ъгъл вкара второто си попадение в мача и направи 5:0. В последните минути, акулите се отпуснаха и бранителите, които се бяха включили напред проспаха една ситуация, а гостите с една от редките си атаки отбелязаха почетното поадение за крайното 5:1.

В следващия 11-и кръг, "Черноморец" гостува на Хасково, а двубоят е на 17-и октомври, събота, от 16:00 часа.