"Черноморец-Поморие" отива на финал за купата на България

Редовното време и продълженията на полуфинала завършиха наравно - 1:1. Гостите от Каварна имаха шанса да излязат напред в резултата още в 13-ата минута чрез Делчо Стоилов, който се възползва от грешка на вратаря Янко Георгиев и след последвалото разбъркване промуши топката в мрежата. 20 минути по-късно Цветан Филипов изравни с красиво изпълнение на странична ножица. Халфът спря топката на гърди и с кинжален шут вдигна трибуните на крака. Три минути преди края на редовното време "Калиакра" остана с човек по-малко след втори жълт и респективно червен картон на капитана Иван Райчев. Облагодетелствани от численото си предимство, поморийските „акули” натикаха противника в собствената му половина в продълженията, ала нямаха шанса да приключат спора, преди да се стигне до лотарията на дузпите. В тях Янко Георгиев не само изкупи вината си, но и се превърна в герой на мача. Стражът спаси три изпълнения на съперникови футболисти от бялата точка, докато Цветан Филипов, Любомир Божинов и Георги Костадинов не сгрешиха. Единствен Станимир Митев не можа да преодолее 38-годишния вратар на тима от Каварна Добрин Добрев.

Така след победи над "Ботев" /Крвд/ с 1:0 след продължения, "Дунав" /Рс/ с 3:0, "Ботев" /Вр/ с 1:0, "Миньор" /Пк/ с 2:0 и "Калиакра" с 4:1 след дузпи младите поморийски "акули" са на финал за купата на България. Решителният мач ще се играе на 5 май, като теренът ще стане известен допълнително.

Ето и геройският състав, спечелил турнирния полуфинал: Георгиев, Костадинов, Митев, Цв.Филипов, Манев /74-В.Филипов/, Чакъров, Коев, Пехливанов, Орачев, Пл.Димов, Божинов.

"Горд съм с момчетата, които израстваха от мач на мач. Сглобихме отбора набързо миналото лято, а ето че сме на финал за купата. Нямам предпочитания за съперник на финала. Нека първо да се успокоим и да се порадваме на класирането си за решителния мач, пък после ще мислим за него. Признавам, че срещу "Калиакра" се получи мач с малко футболни достойнства. Важността на полуфинала оказа своето влияние върху психиката на момчетата. Толкова нервни не съм ги виждал", коментира старши треньорът на "Черноморец-Поморие" Петър Хубчев след победата на полуфинала с 4:1 след изпълнения на дузпи.

"Класирането ни на финал за купата на България е като сбъдната моя мечта. Винаги съм си искал да се боря за трофей. Толкова съм щастлив, че просто нямам думи. Това е най-вълнуващият момент за мен, откакто играя футбол. Младият ни тим заслужено стигна до финала. Играхме за себе си, искахме да докажем, че имаме качества. Още повече съм доволен, защото доставихме истински празник на хората от Поморие. Благодаря им за подкрепата. Ще разчитаме на тях и в решителния мач за купата", сподели развълнуван халфът на "Черноморец-Поморие" Георги Чакъров.