Полуфиналите и финалите от държавното първенство във възрастта U19 се проведоха във Варна. Снимки Венелина Стоянова

Полуфиналите и финалите от държавното първенство във възрастта U19 се проведоха във Варна. Снимки Венелина Стоянова

Юношите старша възраст на СКВТ „Черноморец“ отново извоюваха място в топ 3 на България по водна топка. Бургаските ватерполисти се окичиха с бронзовите медали в държавното първенство за сезон 2021/2022.

По-рано отличия спечелиха и дамите на „Черноморец“, които стъпиха на третото място в първенството за жени. До края на сезона предстоят още финали, а от възпитаниците на треньора Петър Йонов се очаква да спечелят още медали и да вдигнат своята 60 клубна купа.

„Спечелените медали са успех за клуба. Можеше отличията да са от по-благороден метал, за което състезателите съжаляват. Но обстоятелствата са такива – варненските отбори разполагат с по-добра база за целогодишна подготовка, докато ние в есенно-зимния и пролетен сезони тренираме в басейн с малки размери. Влизаме във върхова форма през лятото, когато подготовката протича на открития басейн „Флора“, но тогава вече спортно-състезателният сезон е приключил. Може би, за в бъдеще ще трябва да провеждаме тренировки на басейн „Арена Бургас ОЗК“, като за големите възрасти е наложително“, сподели главният треньор и председател на клуба по водна топка „Черноморец“ Петър Йонов.

Полуфиналите и финалите от държавното първенство във възрастта U19 се проведоха във Варна. Най-силно преходът от малък на голям басейн си пролича в първия мач срещу „Черно море“, в който бургаският тим отстъпи с 5:11. В двубоя за бронза „Черноморец“ победи „Ботев 2000“ /Враца/ със 17:11.

Държавен шампион за възрастта стана отборът на „КПС Варна“, който във финала надви съгражданите си от „Черно море“ с 8:5.

За най-добър нападател в първенството бе обявен Калин Узунов. Бургаският ватерполист бе награден с почетна статуетка.

Галерия