Акулите успяха да се наложат убедително при гостуването си в Стара Загора. Снимка ПФК Черноморец

Акулите успяха да се наложат убедително при гостуването си в Стара Загора. Снимка ПФК Черноморец

Отборът на "Черноморец 1919" - Бургас, воден от Слави Костенски записа шеста победа от началото на сезона и продължава борбата за Втора лига. "Акулите" разгромиха у дома с 4:0 тима на "Верея" - Стара Загора, воден от Кольо Колев, в среща от 8-ия кръг на Югоизточната Трета лига.

Главният съдия от Кърджали Валентин Чаушев и неговите помощници се справиха отлично със срещата. Попаденията бяха дело на Нуретин Пюскюлю през първата част, и на Милен Танев, Симеон Русев и Мариян Тонев след почивката. "Черноморец" е с актив от 19 точки и голова разлика 14:4, а Мариян Тонев и Милен Танев имат общо 9 попадения, като Мариян е с 5, а останалите голмайстори са Мирослав Радев, Стоян Кижев, Симеон Русев, Антон Узунов и Нуретин Пюскюлю.

"Черноморец" спечели историческа победа в първия кръг в Смолян с 1:0, у дома се наложи над Димитровград с 2:0 и над "Спартак" - Пловдив с 1:0, а в Нова Загора записа реми - 1:1 със "Загорец". "Акулите" загубиха от "Розова долина" в Казанлък с 3:2, като второто попадение на Мариян Тонев падна твърде късно в края на мача, а "розите" отбелязаха три попадения през първата част. Последва сладка шампионска победа у дома с 1:0 в добавеното време в регионалното дерби срещу "Несебър", за да дойде и успеха в Пловдив с 2:0 над "Марица".

Слави Костенски пусна отново състава, с който започваше в предните мачове, като направи няколко промени, пускайки в стартовите 11 Антон Узунов и Нуретин Пюскюлю. Капитанът Мартин Теменлиев бе под рамката, а в отбрана за домакините действаха Слави Шопов, Стоян Кижев, Стоян Вергиев и Стоян Мантаров. В халфовата линия бяха Валентин Иванов, Жулиен Парушев, Нуретин Пюскюлю и Антон Узунов, а в предни позиции действаха Мариян Тонев и Милен Танев. На пейката останаха Даниел Бенчев, Любомир Божинов, Симеон Русев, Валентин Иванов, Стилиян Станчев, Милен Димитров и вратаря Мартин Шейтанов.

Мачът на стадион "Черноморец" бе с пълна доминация за домакините. В началните минути на срещата акулите бяха по-настоятелният тим на терена, създавайки няколко опасни ситуации пред противниковата врата, както и от статични положения. Още в 11-та минута Нуретин Пюскюлю откри резултата, засичайки топката с глава след центриране на Антон Узунов, а преди това Валентин Иванов стреля от дистанция, но стражът на гостите изби в корнер. "Верея" имаха две ситуации, при едната нацелиха греда, а при другата не успяха да отбележат. Черноморец също създаде няколко до края на полувремето, като Милен Танев от свободни удари и Мариян Тонев от атаки на скорост можеха да удвоят, но двата тима се оттеглиха с гол аванс за домакините. След почивката "Черноморец" продължиха да атакуват и логично вкараха още три гола. В 63-та минута Милен Танев вкара четвъртото си попадение от началото на сезона, удвоявайки преднината на домакините. След добра атака на скорост по левия фланг, Стоян Мантаров центрира в наказателното поле, а Милен Танев засече от воле, пращайки кълбото неспасяемо в долния ъгъл за 2:0. Три минути по-късно "Черноморец" направи преднината си класическа - 3:0. Влезлият от скамейката в началото на второто полувреме Симеон Русев също се разписа. След добро извеждащо подаване, Милен Танев стреля, но топката бе избита от стража на гостите в корнер. След последвалият ъглов удар, Мариян Тонев опита изстрел, който срещна крак на противник, а топката попадна в Антон Узунов, който върна зад дъгата на наказателното поле за Симеон Русев. Полузащитникът на Черноморец с мощен изстрел по земя с левия крак прати топката в долния десен ъгъл, правейки класическа преднината на домакините. В 83-та минута Любомир Божинов можеше да отбележи от свободен удар зад дъгата на наказателното поле, но топката кацна над напречната греда и излезе в аут. В 90-та минута акулите отбелязаха ново попадение, за да фиксират крайния резултат. Мариян Тонев вкара петото си попадение от началото на сезона, като го посвети на своя брат, който трябваше да навърши 30 години, но за жалост не е между живите. След многоходова атака, Антон Узунов навлезе в наказателното поле и след няколко паса Валентин Иванов стреля, но стража на Верея изби. Кълбото попадна на другия фланг, а Мариян Тонев получи топката в наказателното поле и с удар по земя, по диагонал в далечния ъгъл отбеляза за крайното 4:0.

В следващия 9-и кръг, "Черноморец" гостува на "Борислав" Първомай, а двубоят е на 03-и октомври, събота, от 16:00 часа.