Това е 21-та победа за Черноморец 1919 - Бургас. Снимка Архив

Това е 21-та победа за Черноморец 1919 - Бургас. Снимка Архив

Лидерът от преди няколко кръга в Югоизточната Трета лига "Черноморец 1919" - Бургас, който записа няколко колебливи равенства, отново се утвърди на върха след пореден успех. "Акулите" затвърдиха позицията си през настоящата кампания, че имат една ясна цел - промоция за Втора лига. Тимът на Малин Орачев записа четвърта поредна победа в рамките на две седмици и 21-а от началото на сезона, като доказа на футболната общественост, че не е случайна лидерската му позиция вече цял сезон и без гръмки победи, ще спечели шампионата.

"Акулите" продължават уверено да летят напред и да мечтаят за по-горна група. Шансовете на тима вече са още по-големи след всеки изминал мач, а до края остават още 6 битки.

Момчетата на Малин Орачев трябва да продължават с победите, а това да донесе допълнително самочувствие на играчите, имайки предвид, че те спечелиха всички възлови срещи и не загубиха много точки през пролетта, а само 8 - 4-те равенства.

Колкото до мача с "Хасково" Малин Орачев не направи нито една промяна в стартовите 11 след успеха в регионалното дерби с "Несебър". Под рамката Мартин Теменлиев зае своето място. Стабилният бивш страж на Созопол отново взе капитанската лента и направи силен мач, като отново имаше принос за успеха. Опитният бранител Слави Шопов пък си партнираше със Стоян Вергиев, а Стоян Мантаров и Нуретин Пюскюлю допълваха отбраната на бургазлии. В полузащитата бе Милен Танев, който както обичайно хвърли много сили и бе в основата на успеха. Останалите в халфовата линия бяха Мустафа Мустафа, но принудително заменен в хода на първата част от Жулиен Парушев а останалите бяха Валентин Иванов и Стоян Вълчев, а в предни позиции, отново действаха Мариян Тонев и Антон Узунов. Останалите на пейката бяха вратарят Мартин Шейтанов, Любомир Божинов, Стоян Кижев, Мирослав Радев, Жулиен Парушев и двамата юноши на клуба родени 2002 и 2003 година Даниел Димитров и бранителя Стилиян Станчев.

"Черноморец" постигна 21-а победа, а трите гола бяха най-малкото, с което бургазлии спечелиха. Отлично ръководене на съдийската бригада от Сливен начело със Стефан Гурков и асистентите му Станимир Трифонов и Петър Балтов. Четвърти съдия пък бе Мюмюн Сар от Карнобат. Силен мач за сините от Бургас, като имаше и доста пропуски и една греда за бургазлии. Нуретин Пюскюлю откри за Черноморец с глава след центриране от свободен удар на Милен Танев, отбелязвайки 6-то си попадение от началото на сезона. В края на първата част в 42-та минута, интригата донякъде приключи, след като акулите удвоиха аванса си. След добра атака на скорост за "Хасково", Стоян Вълчев отне по левия фланг без нарушение и подхвана атака от собствената половина. Крилото намери Жулиен Парушев, който изведе Милен Танев по десния фланг, а за Танев не бе проблем да напредне, излизайки сам срещу вратаря и да асистира на непокрития Мариян Тонев да реализира 20-тото си попадение. Втората част се доиграваше, а "Черноморец" вкара и трети гол в първите 10 минути и уби интригата. Стоян Вълчев в 54-та минута направи класически резултата след чудесна триходова атака. Крилото на Черноморец вкара и своя втори гол от началото на сезона. Отново Милен Танев бе замесен в атаката и изведе Мариян Тонев по десния фланг. Нападателят от Харманли комбинира с Антон Узунов, а той видя непокрития на точката на дузпата Стоян Вълчев, който прати кълбото във вратата на Хасково, фиксирайки крайното 3:0. В 60-та минута Мариян Тонев отправи прехвърлящ удар пред наказателното поле, но топката срещна напречната греда.

В следващия 29-и кръг на първенството в Югоизточната Трета лига, "Черноморец Бургас" има визита на "Атлетик" - Куклен, а двубоят е на 29-и април, четвъртък, от 17:00 часа в Куклен.