Акулите са на на 4 победи от така жадуваната цел вече два сезона - Втора лига. Снимка Черноморец 1919

Акулите са на на 4 победи от така жадуваната цел вече два сезона - Втора лига. Снимка Черноморец 1919

"Черноморец 1919" се върна на върха след класика над "Гигант" - Съединение с 3:0 у дома в среща от 30-ия кръг на първенството. Сините дублираха успеха и над този съперник, след като в Съединение спечелиха с 0:1.

"Акулите" са на на 4 победи от така жадуваната цел вече два сезона - Втора лига.

"Черноморец 1919" постигна 22-а победа, а трите гола бяха най-малкото, с което можеха бургазлии да спечелят. Отлично ръководене на съдийската бригада от Стара Загора начело с Иван Пенчев и асистентите му Ивелин Рашев и Костадин Керацов. Четвърти съдия пък бе Светослав Лазаров от Бургас. Силен мач за сините, като имаше и доста пропуски. Домакините влязоха трудно в мача и вкараха първото си попадение в добавеното време чрез Валентин Иванов. Юношата на Берое отбеляза красиво попадение и покачи сметката си на 4 гола от началото на кампанията. След центриране от фаул на Жулиен Парушев, Валентин Иванов вкара по диагонала в горния десен ъгъл на вратата на гостите. Още в 49-та минута гостите от Съединение останаха с човек по-малко. Втори жълт и червен картон получи Веселин Филипов. След час игра втори жълт картон получи и Атанас Куманов, а "Гигант" завърши мача с 9 души. Топреализаторът на бургазлии Мариян Тонев в 65-та минута от малък ъгъл в наказателното поле с мощен шут вкара и втория гол за акулите в мача, отбелязвайки 21-то си попадение. Класическото и крайното 3:0 оформи отново той десет минути преди края на срещата с много хубав удар по диагонала от границата на наказателното поле, отбелязвайки 22-то си попадение от началото на кампанията. Черноморец записа пореден успех и вече е на няколко победи от промоция в професионалния футбол.

В следващия 31-и кръг на първенството в Югоизточната Трета лига, "Черноморец 1919" Бургас има визита на Извор от село Горски Извор, а двубоят е на 12-и май, сряда, от 18:00 часа, на стадион "Саяна Арена" в Извор.