С постигнатите победи отборът на Черноморец се класира на първа позиция в групата си. Снимки СКВТ Черноморец

С постигнатите победи отборът на Черноморец се класира на първа позиция в групата си. Снимки СКВТ Черноморец

С пълен актив от победи ватерполистите на „Черноморец“ се класираха на първо място в квалификационната си група от държавното първенство по водна топка за юноши до 15 години. На басейна в „Меден рудник“ момчетата на треньора Петър Йонов вкараха на своите съперници общо 37 гола. Без никакви проблеми „Черноморец“ се наложи над „Локомотив Н.Н.“ и съгражданите си от „Нептун“ съответно с 16:4 и 21:5.

С постигнатите победи отборът на „Черноморец“ се класира на първа позиция в групата си, с което спечели място във финал „А“ от общо 15 участващи клуба.

В Топ 8 ще играят още победителите в другите квалификационни –  „КПС Варна“, „Комодор“ и ЦСКА, и заелите второ място – „Локомотив Н.Н.“, „Черно море“, „Ботев 2000“ и „Левски“. Във втората фаза от надпреварата осемте отбора ще бъдат разделени на две четворки, а класиралите се от първо до четвърто място ще играят в Суперфинала на U15.

Във финал „Б“ ще играят бургаските „Нептун“ и „Арена“ Бургас. В група „А“ освен от съгражданите си, съставът на „Нептун“ инкасира загуба и от „Локомотив Н.Н.“ с 6:15. В другия поток – „Б“, мачовете от които също се играха в Бургас, „Арена“ завърши в надпреварата с победа 31:5 над „Ботев“. В останалите срещи бургаският тим загуби от „КПС Варна“ с 11:17 и от „Черно море“ с 9:19.

Класиране в Група „А“: 1. Черноморец – 6 т.; 2. Локомотив Н.Н. – 3 т.; 3. Нептун – 0 т.

Класиране в Група „Б“: 1. КПС Варна – 9 т.; 2. Черно море – 6 т.; 3. Арена – 3 т.; 4. Ботев – 0 т.

Резултати: Черноморец – Локомотив НН – 16:4; Черноморец – Нептун – 21:5; Локомотив НН – Нептун – 15:6; КПС Варна – Черно море – 8:6; КПС Варна – Арена – 17:11; КПС Варна – Ботев – 16:10; Черно море – Арена – 19:9; Черно море – Ботев – 32:6; Арена – Ботев – 31:5.

Галерия