Черноморец продължава битката за Втора лига. Снимка ФК Черноморец

Черноморец продължава битката за Втора лига. Снимка ФК Черноморец

Отборът на "Черноморец 1919" - Бургас, воден от Слави Костенски записа четвърта победа от началото на сезона и продължава борбата за Втора лига, преди дербито идната събота, 19-и септември, от 17:00 часа срещу "Марица" в Пловдив. "Акулите" се наложиха с 1:0 у дома срещу "Несебър", в регионалното дерби от 6-ия кръг на Югоизточната Трета лига и вече имат 13 точки в своя актив - 4 победи, 1 равенство и 1 поражение. Главният съдия Рюстем Карагерен, който свири двубоя на акулите и в Смолян срещу "Родопа", отново искаше да закопае бургазлии и показа жълти картони на Слави Костенски и Господин Господинов за протести, но късметът отново бе с акулите. "Черноморец" спечели победа в Смолян с 0:1.

Слави Костенски пусна отново състава, с който започваше в предните мачове, като направи няколко промени, пускайки в стартовите 11 Симеон Русев и Антон Узунов, който донесе успеха с 1:0 срещу "Спартак" - Пловдив. Капитанът Мартин Теменлиев бе под рамката, а в отбрана за домакините действаха Слави Шопов, Стоян Кижев, Стоян Вергиев и Стоян Мантаров. В халфовата линия бяха Валентин Иванов - Чалъма, Даниел Бенчев, Милен Танев и Симеон Русев, а в предни позиции Мариян Тонев и Антон Узунов водеха атаката на акулите. След почивката обаче влезе златната резерва в този мач Мирослав Радев, който донесе успеха за домакините дълбоко в добавеното време. Останалите на пейката бяха Любомир Божинов, Жулиен Парушев, Мустафа Мустафа, Нуретин Пюскюлю, Стилиян Станчев, Мирослав Радев и вратаря Мартин Шейтанов.

Преди почивката "Черноморец" наложи натиск и още в 7-та минута това даде резултат, а Милен Танев нацели напречната греда след рикошет. След още няколко статични положения за домакините, можеше да падне и първото попадение, но това не се случи. След половин час игра, след ново статично положение, Милен Танев удари за втори път гредата. Пет минути по-късно, след центриране от корнер, бранителят Стоян Вергиев с глава нацели горната греда, но кълбото отново не влезе във вратата на Марио Исаков. След почивката Черноморец отново продължи да бъде по-активният тим на терена, но топката така и не влизаше след поредните опасности, а вратарят на делфините Марио Исаков за пореден път показа класа под рамката. В 82-та минута Мариян Тонев след атрактивно изпълнение със задна ножица принуди защитник на Несебър да избие от голлинията, а кълбото отново срещна напречната греда. Домакините имаха претенции, че топката е минала голлинията, но Карагерен не мислеше така. В 93-та минута обаче главният съдия нямаше какво да стори и Черноморец вкара така ценното попадение, с което спечели срещата. След центриране от свободен удар по диагонал на Милен Танев в купа от играчи в наказателното поле, Стоян Мантаров засече топката с глава, а кълбото се отби и до него бе Мирослав Радев, който от малкия пеналт с крак я прати в мрежата за крайното 1:0.

След поредния успех лидер е "Загорец" - Нова Загора с 16 точки, следван от "Атлетик" - Куклен и "Гигант" - Съединение с по 15, но тези отбори нямат претенции за по-горна група, а "Черноморец" и "Марица" са с по 13 на следващите места.