Бургаският тим се класира на първо място с 15 точки. Снимка СКВТ Черноморец

Бургаският тим се класира на първо място с 15 точки. Снимка СКВТ Черноморец

Ватерполистите на бургаския „Черноморец“ се класираха в Топ 4 за Суперфинала в държавното първенство по водна топка за мъже U19. Във втората квалификация, мачовете от които се играха на басейн „Диана“, бургаският тим записа пълен актив от победи. „Акулите“ постигнаха успех над „Аква Спорт“ Варна с 13:8, надделяха  над „Ботев 2000“ Враца с 10:9, справиха се без проблем и срещу съгражданите си от „Арена“.

В последствие на „Черноморец“ обаче беше присъдена служебна загуба от „Арена“, чието ръководство подаде контестация. Тя е за нередовни в отборния лист на съперника играчи, а именно – състезатели от по-долна възрастова група, включени в отбора на U19. В протеста е посочено и за разменени номера на двама състезатели.

Според Наредбата на БФВТ в мъжките първенства могат да бъдат включени до петима по-малки състезатели. В случая обаче „Черноморец“ е вписал седем подрастващи ватерполисти от своята школа.

Въпреки служебната загуба, „Черноморец“ се класира на първо място в квалификацията с 15 точки /в надпреварата „акулите“ тръгнаха с актив от 9 точки/. Втори със същия брой точки, но със загуба в прекия двубой, е „Черно море“ /6 т./.

От първата квалификация в Топ 4 влязоха „КПС Варна“ и ЦСКА. Така във финалната четворка от Суперфинала за шампионската титла ще спорят „КПС Варна“, ЦСКА, „Черноморец“ и „Черно море“.