Домакините от Черноморец успяха да завършат срещата с класически резултат. Снимки ФК Черноморец 1919

Домакините от Черноморец успяха да завършат срещата с класически резултат. Снимки ФК Черноморец 1919

Отборът на "Черноморец 1919" взе 3 точки като домакин на "Димитровград". В мач от XXXVII кръг на Трета лига - Югоизток "акулите" се наложиха с 3:0. За бургазлии това бе последен мач за този сезон на стадион "Иван Притъргов". В последния кръг на първенството възпитаниците на Слави Костенски гостуват на дублиращия отбор на "Берое".

Футболистите на "Черноморец" откриха резултата в 52-ата минута на второто полувреме, след като центрирането от корнер бе засечено във вратарското поле от Петър Патев за 1:0. В 72-ата минута те удвоиха аванса си чрез Венцислав Гюзелев, който пресече пас към вратаря на гостите и технично го прехвърли за 2:0.

Веднага след попадението в игра за домакините се появи Стойчо Атанасов. Бившият защитник на ЦСКА-София се завърна на терена след дълго отсъствие заради тежка контузия.

В 80-ата минута Венцислав Гюзелев бе фаулиран в наказателното поле и главният съдия отсъди дузпа. Ударът от бялата точка на Стойчо Атанасов обаче бе отразен от Стамен Бояджиев.

"Черноморец" оформи класическият резултат в срещата в 83-ата минута, когато Аризио Коща проби отдясно, нахлу в наказателното поле и даде успореден пас, което даде възможност на Христо Георгиев да реализира за крайното 3:0.

Малко по-рано днес "малките акули" спечелиха турнира за деца родени през 2014 година, който бе открит от Христо Стоичков.

Малките акули спечелиха футболния турнир, Стоичков ги награди

Галерия