Вече 15 години Черноморие информира своите читатели за най-важното от региона. Графика Веселин Атанасов

Вече 15 години Черноморие информира своите читатели за най-важното от региона. Графика Веселин Атанасов

Информационен сайт "Черноморие" празнува днес 15-тия си рожден ден! 24-ти юли 2009 година е датата, която слага началото на медията. Тогава "Черноморие" бе четвъртият информационен сайт, създаден в Бургас и предназначен за новини от родното Черноморие - от най-северната до най-южната му точка. 15 години по-късно броят на сайтовете е в пъти повече, а само през настоящата година "на бял свят" се появиха още четири.

"Черноморие" направи първите си стъпки в година на икономическа криза, последвана от меджу фирмена задлъжнялост. Успя "да стъпи" на краката си и да "преживее", и пандемията от COVID-19. В архива на медията могат да се прочетат редица значими събития от живота на Бургас и региона. Партнира успешно на престижни фестивали и събития, сред които "София филм фест на брега", "Burgas International Film Festival", "Digital4Burgas", "Digital4Varna". За 15 години подкрепихме различни каузи и разказахме десетки истории, съпреживяхме успехите на талантливите ученици и артисти, направихме достояние добрите примери, превърнахме образованието в наша кауза.

Създадохме два конкурса "Морето, най-голямото събитие" - на екологична тематика и "Бебе под елхата" - за най-оригиналните фотографии. Организираме кулинарен двубой - формат, който събира хоби готвачи и ученици от Професионална гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров"!

Намерихме верни читатели и коректни партньори!

Ще продължим и занапред да разширяваме обхвата на новините, които публикуваме в различните категории, но няма да спираме да бъдем точни и да поднасяме новините, подплатени с факти и без "шок", и "ужас"! Няма да спираме да спазваме правилата в журналистиката, което все по-често се забравя в медиите за сметка на кликовете и броя четения и в ущърб на качеството!

Ще бъдем, както сме били през всички 15 години, верни на слоугъна ни - "Различен полет с новините"!

Честит рожден ден и на Вас, нашите читатели, заради които ни има! Вие сте нашият коректив!