Възможностите на Конгресния център в Бургас бяха презентирани на BSB Conference World Summit 2020. Снимка Община Бургас

Възможностите на Конгресния център в Бургас бяха презентирани на BSB Conference World Summit 2020. Снимка Община Бургас

Бургас ще бъде домакин на Черноморската среща за конгресен туризъм. Градът бе избран в конкуренция с няколко сръбски града. Събитието ще се проведе в Конгресния център в морския град през 2021 година. Преди броени дни градът бе посетен от топ експерти  в събитийния туризъм от цял свят, които дадоха висока оценка на Бургас и потенциалът му да се развива в тази посока.  По време на визитата си в морския град експертите посетиха новия Конгресен център на Морска гара.  Функционалностите  на залите и площите, които предлага новото бижу на метри от морския бряг бяха презентирани от Ивайло Иванов, директор на държавна компания "Пристанищна инфраструктура" - Бургас. Конгресния център ще се използва целогодишно като място за провеждане на различни форуми, събития, свързани с браншови организации, експозиции, конференции, образователни форуми, обучителни семинари  и др.

"Амбициите ни са да наложим Бургас като атрактивна и предпочитана дестинация за събитиен и конгресен туризъм, като модерен туристически продукт, който отговаря на световните стандарти в бранша. През 2018г. преминахме успешно стрес тест и доказахме своя капацитет с организацията на Европейския морски ден с над 900 участника", заяви по време на пилотното издание на среща "BSB Conference World Summit 2020" - Радовеста  Стюърт, началник отдел "Туристически политики и дейности".

Освен с отлична инфраструктура, Бургас се отличава с много добра локация - разнообразни транспортни връзки - летище, пристанище, пасажерски терминал, директна магистрални  връзка със столицата София и само  310 км разстояние до най-новото и модерно летище Истанбул, което го прави изключително атрактивен за конгресния туризъм.