Стотици бургаски тийнеджъри си взеха автографи от четирима актьори от филма ХII а. Снимки Лина Главинова

Стотици бургаски тийнеджъри си взеха автографи от четирима актьори от филма ХII а. Снимки Лина Главинова

Филмът XII "а", дългоочакваното продължение на един от най-гледаните български филми през 2016-та година – XI "а", предизвика истински фурор сред зрителите, дошли да го гледат в "Cinema City" в Бургас. След прожекцията, четирима от актьорите на хитовия филм зарадваха феновете си, като раздаваха автографи във фоайето на киносалона. Стотици от почитателите им си направиха и селфи с тях.

"Две седмици репетирахме в една класна стая", сподели за сайт "Черноморие" Христо Стефанов, който се превъплъти в ролята на Ицака. Той е завършил НАТФИЗ. За него участието му във филма не е било много лесно, но пък забавно. Марио Шиков пък попада в екипа чрез кастинг, "Много обичам публиката и това казах на журито, когато се явих на прослушването", сподели Марио пред екипа ни. Убеден е, че човек трябва да прави това което обича, защото то минава през сърцето му. Той с удоволствие изиграл ролята на своя герой - спортиста Ангел, заради което му се наложило да качи 8 кг. Сега Марио очаква ролята на живота си.

Калоян Минев и Велислава Костадинова, студенти втори курс от класа на Стефан Данаилов, също се радваха на огромния интерес на стотиците фенове. За Велислава, изиграла ролята на Дара, участието й във филма е съдбовно, защото родителите й са планирали да я кръстят с това име - Дара. Но тъй-като се родила на Великден, те променят решението си и й дават името Велислава. Тя и героинята й много си приличат, което много я улеснява при пресъздаването на персонажа. Докато героинята й Дара танцува, Велислава пее, талант който наследява от своята баба.

За Калоян Минев участието в ХII "а" е било много забавно и интересно. Макар, че той по нищо не си прилича със своя герой Бранимир, много успешно се справя със задачата си и споделя, че е имало какво да научи от него. Според Калоян, хората имат една обвивка, която ги ограничава, но под нея може да се крие чувствителен и емоционален човек, такъв какъвто е и неговият герой във филма Бранимир. 

Филмът, с режисьор Магдалена Ралчева и сценарист Николай Колев, проследява ежедневните борби и проблеми на съзряващите гимназисти и обкръжението им. А темата за сложните отношения между учители, ученици и родители е тема, която винаги се е радвала на успех в световното кино.

Галерия