Дискът съдържа и 12 картички с отпечатани на гърба им текстовете на песните. Снимка Лина Главинова

Дискът съдържа и 12 картички с отпечатани на гърба им текстовете на песните. Снимка Лина Главинова

Четири дни остават до концерт - спектакъла "12  коледни картички" по музика на Стефан Диомов. 90-минутният спектакъл е на 11-и декември в Държавна опера  Бургас и е подарък от Община Бургас по случай предстоящите празници.
"Този спектакъл е на път да ми разклати здравето. Още от януари работя по него. Колко труд се изисква, за да може публиката да остане доволна", довери маестрото. Според почетният гражданин на Бургас, зрителите, които ще гледат концерта може да кажат: "Боже, колко лесно става един концерт".
Броени дни преди спектакъла Диомов е вътрешно удовлетворен. "За първи път в живота ми се случва да правя два концерта. За мен е чест", сподели маестрото.  Заради големият интерес към  "12 коледни картички"  на 11-и декември ще има два концерта - първият от  17.30 часа, а вторият - 19.30 часа. А за тези, които не са могли да се снабдят с билети, остава възможността да видят концерт-спектакъла, който ще бъде излъчен в празничната програма на btv.
В спектакъла ще звучат  12 нови песни по музика на Стефан Диомов. "Да пишеш мелодия за коледни песни през януари и февруари е лесно, но много по-трудно е да пишеш такава музика през август, когато си на плаж", сподели маестрото. Повече от текстовете на песните са излезли от перото на композитора. Само една от 12-те песни Диомов създава по текст на Джани Рудари. За да напише мелодията по едно от неговите стихотворения, именитият бургазлия е платил авторското право.
В концерт-спектакъла "12 коледни картички" ще участват популярните Ваня Костова, Боян Мехайлов,  формация "Врабчетата", група "Морски песъчинки", оркестър "Колегиум мюзикум" с диригент Левон Манукян. Новият участник в концерта ще бъде ансамбъл "Фортисимо" с ръководитиел Милена Добрева. "Те са едно бижу, което ще прославя Бургас и страната ни по световните музикални подиуми", каза Диомов.
Кулминацията в концерта ще бъде участието на вокална група "5-те сезона". Именно от сцената на Операта възпитаниците на създателя на групата ще отпразнуват 10 години от създаването си.
След двете издания на концерт-спектакъла "12 коледни картички", публиката ще има възможност да си купи диска "12 коледни песни" - втора част.
"Бижуто излиза 7 години след появата на първата част", довери маестро Стефан Диомов. Той благодари на Община Бургас, която застана зад реализацията на неговия концерт. Весела Йорданова - директор на дирекция "Култура и връзки с обществеността" веднага "върна топката", като заяви: "Община Бургас има за какво да благодари на Стефан Диомов. Той е запазена марка, а неговото творчество остава завинаги в съкровищницата на българската музика. Ние имаме честта Стефан Диомов да прави Коледния ни концерт".