Комисията заседава в Дома на писателите на улица Вола 1 в Бургас. Снимка Авторът

Комисията заседава в Дома на писателите на улица Вола 1 в Бургас. Снимка Авторът

Екипите на четири игрални филма и един теливизионен сериал кандидатстват за финансиране на проектите им по направление пет от фонд "Култура" на Община Бургас. Проектите бяха представени пред членовете на Комисията за оценка по чл. 15 от Правилника за работа на фонд "Култура" на Община Бургас. В заседанието участваха общинските съветници - Веселин Пренеров, Евелина Михалева, Севдалина Турманова, Тодор Ангелов и Ясен Проданов, както и Весела Йорданова - директор дирекция "Пресцентър и връзки с обществеността" в община Бургас, и режисьорът Радой Николов. На представянето беше и зам.-кметът по култура в Община Бургас Диана Саватева.

Пред Комисията се представиха продуцентът Калоян Лалев и режисьорът Неда Морфова на шест серийния телевизионен филм "Дъщерите", който е планирано да бъде излъчен по БНТ, режисьорът Николай Урумов и актрисата Александра Костова представиха игралния филм "Жени извън употреба", Стефан Танев представи авторския си проект за филма "Клошар", режисьорът Зорница-София Попганчева презентира филма си "Три килограма щастие", а Севда Шишманова и Веселка Кирякова - филма "Парчета живот".

Членовете на комисията трябва да решат кой проект и с каква сума ще бъде подкрепен. Целта е във филмите Бургас да бъде презентиран по най-подходящия начин.

Субсидията за финансиране на филми тази година възлиза на 245 000 лева. Един от филмите, които кандидатстваха, ще получи най-голямата част от сумата, останалите средства ще бъдат подпомогнати с различни суми.

Очаквайте подробности за всеки един от проектите!