Доброволци - водолази ще чистят дънота на рибарския порт в Созопол

Доброволци - водолази ще чистят дънота на рибарския порт в Созопол

100 доброволци от сдружение към международна фирма ще чистят на 15-ти септември т.нар. Шофьорски плаж, който се намира до ваканционно селище "Дюни". Този плаж се намира извън концесията на ваканционното селище и е сред най- замърсените участъци сред плажовете по Южното Черноморие.

Доброволци от водолазния клуб "Sub Diving"  ще участват в почистването на дъното на рибарското пристанище в Созопол. Около 12 водолази от Созопол, Бургас и вътрешността на страната, както и един курсист на водолазния клуб от Великобритания ще започнат почистването на гавана от 09.00 часа. Инициативата за почистването на този участък е на основателя на водолазния клуб Найден Недев, който е бивш военне водолаз.

Ще се почиства и на плажа на залива Вромос. Още преди да се изтеглят и последните каравани от там, вятърът и силните морски вълни изхвърлиха на брега огромно количество отпадъци. Горската зона на Вромос е още по-замърсена. Очаква се там да се включат най- голям брой доброволци както от град Черноморец, така и от Бургас.

Всички желаещи могат да се включат в почистването на определените места, като Община Созопол ще предостави достатъчно количества чували и ръкавици. В зоните за почистване ще бъдат поставени контейнери, в които ще се събират отпадъците. Община Созопол е създала организация за своевременно извозване на събраните отпадъци в Регионално депо за неопасни битови отпадъци.