Работната среща на ТИК - Бургас се състоя в медицински център Д-р Стайков

Работната среща на ТИК - Бургас се състоя в медицински център Д-р Стайков

Членове на Търговско-индустриалната камара в Бургас се обединиха около предложения за законодателни промени, които ще улеснят дейността им и ще дадат възможност на служителите им да работят извънредно и да получават осигуровки за това. Това е едно от предложениято, които бяха направени на традиционна среща, организирана от ТИК. Домакин на форума бе медицински център "Д-р Стайков". Зам.-председателят на ТИК Видка Вълчева представи свършеното през изминалата пандемична година. Въпреки трудностите, от Камарата има с какво да се похвалят.

Липсата на директни целогодишни полети от Германия и Австрия до "Летище Бургас" е един от минусите, с които се сблъсква бизнеса в Бургас. Това пречи и на привличане на нови инвеститори, и създаване на нови бизнес контакти. Този проблем постави Павел Бошнаков - собственик на един от големите строителни хипермаркети. Темата с трудното взаимодействие с администрацията, спънките от страна на чиновници и държавния рекет пък повдигна Велчо Дамянов - собственик на завод за климатични и вентилационни системи.

Участниците в срещата коментираха вдигането на цените на продуктите, които се внасят от Китай, особено свързаните със строителството. "Всичко се концентрира в София. Инфлацията от китайския внос е сериозна. Трябва да помислим за вдигане на заплатитете на служителите ни, иначе ще страдаме всички", заяви Павел Бошнаков. Според Светозар Иванов, трябва да се намери начин да се помогне на завръщащите се българи, които искат да развиват предприемачество.

Галерия