Човек на Недим Генчев се опита да присвои 395 дка крй Синеморец Той показал пълномощно от Висшия мюсюлмански духовен съвет в София, подписано от Недим Генджев. В това си качество е поискал от общинските служители скица и актуална информация за имота. Ахмедов е представил ксерокопие на скица с дата 18.06.2008 г. за добре известен и атрактивен имот, представляващ гора от Държавен горски фонд с площ от 395 дка, намиращ се непосредствено до един от най-живописните плажове по Южното Черноморие - "Бутамята". На скицата е отбелязано, че имотът е собственост на "Мюсюлманска вероизповедна общност". На нея има и трудно разчитащ се печат на Общинска служба "Земеделие" с подпис на лице "С. Бандакова". Служителите при общината са се усъмнили в достоверността на скицата, в която не е описан документ за собственост. Общинската служба няма директор с подобно име. След проверка се оказа, че това е директорът на службата в Пловдив. Самият имот се води собственост на държавата и е горски фонд. Като такъв е отбелязан и в кадастралната карта на село Синеморец.

От 2006г. за землището на Синеморец действа кадастрална карта и всички скици се получават от Службата по геодезия, картография и кадастър в Бургас, а не от вече закритата общинска служба "Земеделие". Представената скица е от 2008 г., което показва, че е фалшива. Видно от скицата е, че имотът е възстановен на Висшия  мюсюлмански духовен съвет по реда на чл.13, ал.5 от Закона за възстановяване на собствеността върху горите и земите от горския фонд. Съгласно този член Общинската служба по земеделие се произнася с решение за възстановяване на собствеността върху горите и земите от горския фонд в съществуващи, възстановими или нови реални граници на български физически и юридически лица, от които те са били отнети.

Общинските служители са реагирали веднага, като са отказали каквито и да са услуги по молбата на появилия се пълномощник, след което той си е тръгнал. Уведомен е кметът на общината Петко Арнаудов.

"Такъв дързък опит за измама, досега не си е позволявал никой. Служителите от общината са проявили добросъвестност и са защитили държавния и общинския интерес. Ще изпратим документите на прокуратурата, за да предотвратим последващо развитие на измамата. Ще оставим на разследващите органи да установят издадено ли е решение от Общинската служба по земеделие за възстановяване на собствеността на този поземлен имот на Висшия мюсюлмански духовен съвет, както и кой фалшифицира документи, издавани от административни органи. Видно от молбата, входирана в териториалното звено на АГКК, е , че пълномощникът на проф. д-р Недим Генчев желае Висшия мюсюлмански духовен съвет да бъде вписан като собственик на имота, след което да му бъде издадена скица за снабдяване с нотариален акт. Задържали сме документите и ще ги предоставим и на компетентните органи", каза Арнаудов.