Интересни филмов изаглавия и качествена бира и вино очакват бургазли и гостите на града

Интересни филмов изаглавия и качествена бира и вино очакват бургазли и гостите на града

Новият тематичен уикенд се задава в Бургас. "Cinema&Beer Weekend" обединява Международния филмов фестивал Бургас (BIFF`24) и "Metalhead Beer Fest".

Международен филмов фестивал Бургас стартира на 19-ти юли и ще продължи чак до 25-ти юли. Киноманите ги очакват 40 филмови заглавия и интересни съпътстващи модули. Входът е свободен, а локациите са Културен дом НХК и открита сцена "Охлюва" в Морската градина.

Още едно дългоочаквано събитие - "Metalhead Beer Fest", стартира в идващата събота. Общо 19 елитни пивоварни от България, Германия, Нидерландия, Кипър и Румъния идват на петото издание на фестивала. Датите са 20 и 21 юли, а купонът е обещаващ и заради вкусната храна, и заради хубавата музика, които по традиция вървят с крафт бира на Минералните бани. Освен 70 различни вкуса бира от 5 държави, феновете ще могат да опитат още сайдър и медовина, да пробват и различни коктейли, които ще се предлагат на специално обособен бар.

Музиката ще е взривяваща, разнообразна и гореща като юли. Зад пулта ще застанат трима бургаски диджеи - DJ Ryaz, DJ JOHN KATTA  и DJ IVO HAPPY. Допълнителни автобуси по линия № 3 ще има на 20-ти юли (събота) в 23:10 и 23:40 часа, и на 21-ви юли (неделя) в 23:10 часа.

Към тази лятна палитра добавяме и още едно атрактивно събитие. От 19 до 21 юли Бургас става столица на виното в България, благодарение на поредното издание на "Wine and Spirits Fest Burgas". Фестивалът събира над 40 винарни и дестилерии от цял свят, а посетителите могат да дегустират сред изобилие от над 350 вина и спиртни напитки. Тази година събитието е с нова локация, а именно ICCB – Международен конгресен център Бургас, зала "Черноморие". Фестивалът се провежда в рамките на 3 дни, от 16:00 до 22:00 часа, за да отговори на летния график на своите посетители от Бургас и курортите по българското Черноморие.

На 20 юли (събота) в Бургас ще се проведе и едно от най-горещите спортни събития - плувен маратон "Port Burgas". Организатор e КПС "Победа" с маратонеца и световен рекордьор Цанко Цанков, с подкрепата на Община Бургас, Военноморски сили на България и "Порт Бургас". Маратонът ще се проведе в две дистанции - 1000 м и 3000 м. в акваторията на Морска гара.