Цветана Манева бе посрещната с аплодисменти в залата на гранд хотел и СПА Приморец. Снимки Порт Прим Арт Фест

Цветана Манева бе посрещната с аплодисменти в залата на гранд хотел и СПА Приморец. Снимки Порт Прим Арт Фест

Цветана Манева - кралицата на българското кино и театър, получи бургаската пластината "Компас". Тя е изработена от Радостин Дамасков и бе връчена в знак на уважение и любов. Пластиката е дарена от Община Бургас. Отбелязването на 80-годишнината на Цветана Манева е гвоздеят в програматаа на седмото издание на "Порт Прим Арт Фест". Достолепна осанка, с пронизващ поглед,със стоманена загатваща усмивка. Почитатели на нейния талант изгледахме документалния филм "Цветана Манева:.През времето" на журналиста Георги Тошев. Това е премиера на филма.

Провокирайки я с въпроси Георги Тошев накара Цветана Манева да сподели сакрални мигове от своя житейски път и творчески живот. След прожекцията, опашката за автографи не стихна дълго време. Освен премиерата на документалния филм, Цветана Манева участва в спектанъла "За любовта..." по драматургичните текстове на Яна Борисова.

Пред репортер на сайт "Черноморие" Манева сподели, че от много години не е играла пред бургаска публика. И че е творчески удовлетворена да си партнира и играе на една сцена с младите си колеги: Александра Сърчаджиева, Александър Сано, Петър Дочев, Силвия Петкова, Дарин Ангелов и други.

Галерия