Д-р Цветелина Иванова отново участва в парламентарните избори във Втори МИР Бургас

Д-р Цветелина Иванова отново участва в парламентарните избори във Втори МИР Бургас

"Всяка година средствата, които се предоставят на Здравната каса се увеличават, затова е нужен повече контрол за начина по който се изразходват те в различните сектори и направления", смята д-р Цветелина Иванова - лъчетерапевт в "Комплексен онкологичен център" - Бургас. За трети път е в листата с кандидати за народни представители на коалиция "ГЕРБ - СДС" във Втори Многомандатен избирателен район Бургас, за предстоящите извънредни парламентарни избори, които ще се проведат на 9-ти юни.

Според нея трябва да има по-добро разходване на средствата от бюджета на Касата. Има региони или сектори, които са пренебегвани за сметка на други.

"И е необходимо да се наблегне на профилактиката и превенцията, за да се избегнат или да се "хванат" навреме редица заболявания. Трябва да се разработят програми и по отношение на социалните асистенти, да се надградят сега съществуващите, за да може да бъдат обхванати повече хора в неравностойно положение и възрастни, които имат нужда от повече внимание и грижи. В момента асистентите не могат, дори и да искат, да обърнат повече внимание на хората, заради натовареността си", допълва д-р Иванова.

Като човек отдаден на професията си, тя следи какво се случва с пациентите й и след като бъдат изписани от отделението. В някои случаи те се нуждает от долекуване, което обаче не може да бъде извършено в домашни условия предвид състоянието и диагнозата им. Затова трябва да има повече хосписи, в които да се продължи този процес до трайново излекуване на боледуващите.

Освен да практикува професията си, д-р Иванова от известно време предава знанията си за лъчелечението на студентите по медицина в държавния университет "Проф. д-р Асен Златаров". Те имат възможност, не само на теория, но и напрактика да видят как протича процеса с лечението им. "Студентите могат да се запознаят с апаратурата, която използваме при лъчелечението. Да видят пациентите. Да направят първите си стъпки на терен", допълва д-р Иванова. Тя предава знания и на студентите, които ще станат медицински сестри.

По време на предизборната кампания, въпреки ангажимнентите си в КОЦ-а и университета, д-р Иванова не спира да се среща и с членове1 и симпатизанти на ГЕРБ. Хората споделят, че искат стабилност и предвидимост. "Трябва най-после да се състави кабинет, за да се задвижат нещата, икономиката за излезе от застоя си, да се поработи в посока реализация на проекти по Плана за възстановяване и развитие. Ние до този момент сме усвоили много малка част от средствата, които са предвидени за нашата страна. А това ще се промени, когато има стабилно правителство и добро управление, нещо с което ГЕРБ може да се справи", категорична и д-р Иванова.

ГЕРБ - СДС са под №22 в бюлетината за парламентарните избори, а д-р Цветелина Иванова се явява под №9 в листата с кандидати за народни представители!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!