Д-р Диян Господинов е съучредител на сдружение Младите лекари и в момента кандидат за съветник

Д-р Диян Господинов е съучредител на сдружение Младите лекари и в момента кандидат за съветник

Д-р Диян Господинов с лична мисия и ясна програма с няколко приоритета в областта на здравеопазването участва в предизборната кампания в община Бургас. Той е кандидат за съветник от листата на партия "ГЕРБ" и това е неговото първо участие в местни избори. Като първа точка в своята програма той е поставил този приоритет - закупуване на първата в Югоизточна България роботизирана система за рехабилитация с изкуствен интелект. Това е най-съвременен подход, който в комбинация с широките възможности за приложение на конвенционални физиорехабилитационни методи в клиниката, предлага високоефективна и персонализирана терапия за редица неврологични и ортопедични състояния - възстановяване след инсулт, гръбначно-мозъчни и черепно-мозъчни травми, детска церебрална парализа, множествена склероза, болест на Паркинсон, периферни нервни увреди, ортопедични операции и др.

Зад тази идея стои запознанството му с Милена Кацарова - лекарски асистент в болницата, в която д-р Господинов работи. Двамата се запознават преди две години покрай работата. "Започнахме да си споделяме и така аз му разказах, че два пъти в годината заедно с моя син пътуваме до Полша, за да правим рехабилитация, тъй като такъв апарат няма тук. Когато започна терапията му преди години, у нас такава апаратура нямаше. Сега вече има такива апарати в София", сподели Милена Кацарова. Благодарение на неимоверните усилия, които Милена полага за своя син, той е постигнал голям напредък във възстановяването си. Той вече е на 23 години и е със спастична квадри пареза. "От 2013 години пътуваме до Полша. Това много му помогна, защото той вече използва проходилка и се обслужва сам. Ако има такъв апарат в Бургас, това много ще улесни възстановяването. От една страна ще съкрати времето за пътуване и престой, от друга средствата, които са необходими за рехабилитацията. За един курс в Полша, който продължава 3 седмици, ние плащаме 10 000 лева. Сумата никак не е малка", допълва Милена Кацарова.

Историята на нейния син мотивира д-р Диян Господинов. Покрай кампаниите, които сдружение "Младите лекари", чийто съосновател е, правят успява да сподели идеята си за закупуване на такъв апарат и на Димитър Николов. Така това влиза в предизборната програма на Николов.

Това не е единственият приоритет, с който д-р Господинов участва в предизборната кампания. Той предлага разработване на Общинска програма за обучение на медицинския персонал и бургаските ученици в VI-ти и X-ти клас за оказване на първа медицинска помощ, както и провеждане на ежегодни кампании на територията на община Бургас, целящи профилактика и подобряване на здравната култура на населението и други.

Д-р Диян Господинов е под №112 в листата с кандидати за общински съветници в община Бургас от партия ГЕРБ.

Купуването и продаване на гласове е престъпление!