Д-р Цветелина Иванова е кандидат за общински съветник от листата на ГЕРБ в община Бургас

Д-р Цветелина Иванова е кандидат за общински съветник от листата на ГЕРБ в община Бургас

Д-р Цветелина Иванова се опитва да вкара естетическото в трудната порфесия на лъчетерапевта, която практикува като част от екипа на Комплексния онкологичен център в Бургас. Всеки ден тя се сблъсква с проблемите и притесненията на хората, които прекрачват прага на здравното заведение, за да се лекуват или да им бъде поставена диагноза. Д-р Иванова е един от медиците, за които лекарската професия е призвание. Не спира да консултира и да изпраща хора при свои колеги.

"Обичам да разговарям с хората и ми е особено приятно сега, когато ги срещам на шатрата ни на улица "Александровска" или в комплекс "Меден рудник", споделя д-р Иванова, която е кандидат за общински съветник от листата на партия "ГЕРБ" в община Бургас. Няколко човека, които са разговаряли с нея вече са я потърсили за съвет или консултация. Двама от тях са започнали и лечение при нея, след диагностициране.

Сред основните й приоритети в тази предизборна кампания е надграждането на програмата за профилактика. "В момента се правят кампании за профилактика на рак на гърдата, рак на шийката на матката и рак на простатата. Има обаче и други заболявания, които също трябва да бъдат включени в тази програма. Особено за Бургас е много важно да се прави профилактика за рак на кожата, както и за рак на белия дроб при пушачите", споделя д-р Иванова.

Ако преди години се лансираше теорията, че слънчевите лъчи са изключително полезни и трябва да си набавяме по естествен начин витам Д, като се излагаме по-продължително на слънце, днес нещата са коренно различни. "Хората трябва да избягват прякото излагане на слънчевите лъчи, трябва да ползват 50 фактор, защото с годините озоновия слой изтънява и от полезно слънцето става все по-вредно. Това е и причината за нарастващия брой на хора с рак на кожата след навършени 50 години. А в нашия регион и особено Бургас има доста случаи, заради разположението до море и честото излагане на слънце", коментира д-р Иванова.

Според нея, освен разширяване на профилактичните прегледи с цел превенция на онкологични заболявания, може да се правят и периодични комбинирани прегледи с участието на различни специалисти. За целта трябва да се създаде и подходящата общинска програма.

Важен момент е и засилване на контрола в общинското здравеопазване. А това безспорно е един от ангажиментите на Общинския съвет, който се явява принципал на здравните заведения и ДКЦ-та, които са общински. Местният парламент е този, който гласува избора на управителите на тези здравни структури и контролира разходването на средства, които идват от общинския бюджет.

Покрай професията си на лъчетерапевт д-р Иванова си е създала контакти и с чужденци, които живеят постоянно в Бургас и областта. Те я търсят за здравен съвет или помощ.

А когато намери време, разпуска като рисува. "Обичам да посещавам събитията за рисуване, които се провеждат в галерия "Георги Баев". Така разпускам и се опитвам да пренеса естетиката и в моята професия", допълва д-р Цветелина Иванова. Тя печели доверие с откритостта си, с комуникативността си и със съветите, които винаги е готова да даде, за да помогне на нуждаещ се!

На предстоящите избори за Общински съвет в Бургас може да подкрепите д-р Цветелина Иванова като гласувате с бюлетина 7 и преференция 131.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!