Д-р Владимир Македонски за първи път участва в предизборна кампания, но има ясни цели и предложения

Д-р Владимир Македонски за първи път участва в предизборна кампания, но има ясни цели и предложения

Трябва да реанимираме държавата. В момента тя е като сърце в асистолия, сърцето е спряло. По-болно няма как да стане. Затова нямаме право да имаме временно правителство. Трябва ни здраво правителство. Това е диагнозата, която кардиологът д-р Владимир Македонски постави на състоянието на страната ни. Д-р Македонски е бесарабски българин, който от 2001 година живее в родината - майка. Завършил е специалност "Медицина" в Тракийския университет в Стара Загора, след което специализира кардиология във Варна. С това обаче обучението му не спира, продължава да се учи и да надгражда.

За д-р Македонски лекарската професия е призвание. Той е на първа линия по време на COVID пандемията. След това безплатно преглежда и консултира украинските бежанци, които потърсиха спасения от войната в Бургас и региона. Не отказва консултация и на възрастни бургазлии. Затова смята, че има какво да се промени и в сферата на здравеопазването, в която работи. Д-р Македонски има конкретни идеи за това и ги защитава като част от листата с кандидати за народни представители на коалиция "ГЕРБ - СДС" във Втори Многомандатен избирателен район Бургас. Той е член на ГЕРБ - Бургас от три години, но това е първото му участие в предизборна кампания. Избира да стане член на ГЕРБ, защото смята, че това е най-голямата партия с опит и ясна политика. "Не искам само да слушам как нищо не се променя и да се оплакваме. Трябва всеки от нас да направи това, което е по силите му, за да се случат и да има промяна. Ние трябва да решаваме съдбата си", споделя д-р Македонски.

Той е член на тракийско дружество "Странджа", където оглавява две секции - едната е младежката, а другата - на бесарабските българи. Работи в посока да обедини бесарабските българи, които живеят в България. Опитва се и да организира акции за събиране на учебници, които да изпрати в родното си място за бесарабските деца, които учат български. Д-р Македонски е благодарен, че е получил възможността да учи медицина с държавна поръчка в България. Но има и какво още да се направи за нашите сънародници в Бесарабия.

Д-р Македонски знае родословието си. Предците му, чиито корени са от Сливен и Ямбол, отиват в Бесарабия през 1790 година. Това са и родоначалниците на рода му там. "Бесарабските българи гледат на България като на майка, а сега и като на баща, и очакват да получат помощ", признава д-р Македонски.

Въпреки че участва в предизборната кампания, той не е загърбил ангажиментите си на лекар. По време на срещите с избирателите хората поставят основно проблемите с инфлацията, пенсиите, заплатите и здравеопозването. "Първо трябва да оправим икономиката си, след това здравеопазването. Трябва да се смени принципа на работа в сферата и начина на разпределяне на здравните осигуровки на хората. Според мен част от парите трябва да отиват в лична сметка, която хората да ползват за своето лечение при нужда", смята д-р Македонски.

Той е на 16 място в листата с кандидати за народни представители на "ГЕРБ - СДС" за предстоящите парламентарни избори за 49-то Народно събрание, които ще се проведат на 2-ри април.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!