Сладките валентинки са хубав подарък за празника. Снимки Личен архив

Сладките валентинки са хубав подарък за празника. Снимки Личен архив

Има празници, които събират и разделят. И всяка година, когато се зададат, започва полемиката - за и против. Ако носят емоция и настроение, ако изразяват чувствата ни, защо да ги отричаме? 14-ти февруари наближава и тези, които са опиянени от любов избират или вече са избрали какво да подарят на своята половинка!

Ако сте от първите и още се колебаете, може да подарите сърцето си като... валентинка. Този февруари бургазлийката Гергана Янчева предлага по-различна серия от валентинки. "Правя ги от моето тесто за маслени бисквити, овкусено с ванилия и идея ликьор от кафе", разкрива тайната си сладкарката.

Сладките й валентинки тази година са двойни. Според нея, няма особен замисъл в това, просто обича да връзва валентинките една на друга. "Предимно жените се вълнуват от рисуваните бисквити и те са основните ми клиенти. Но за конкретния повод, какъвто е свети Валентин например, предполагам, че мъжете са основните получатели", обяснява бургазлийката.

"Моделите на бисквитките се определят като цяло от стила на човека, който ги изработва, после от техниките, които смята да използва. Аз обичам т.нар  "wet on wet" техника, при която основата може да се получи на вид като текстил с шарка (точки, капки, сърца) и също трансфер на изображения, тогава изработвам мечетата например отделно, оцветявам отделно и чак когато изсъхне лепя върху бисквитите. Всичко това, разбира се изисква много търпение и труд, но всъщност не знам за някой, който да прави това и да е особено нетърпелив", допълва Гергана Янчева.

Галерия