Предложенията се приемат до 15-ти декември. Снимка Архив Черноморие-Бг

Предложенията се приемат до 15-ти декември. Снимка Архив Черноморие-Бг

Инициативата на община Бургас - "Да украсим Бургас" провокира за 12-ти път жителите на града. Тази година конкурсът започва по-рано, на 15-ти ноември. Условието за участие в него е всеки желаещ да се включи  да изпрати снимка или кратко видео, с което показва, че е допринесъл за цялостното празнично настроение чрез направата на атрактивна коледна украса, поставена на външни фасади на офиси, магазини, блокове и обществени сгради в Бургас. 

"Нека тази Коледа украсим Бургас в светлина!" е мотото на новото издание на традиционния конкурс. Крайният срок за участие е 15-ти декември, събота. Целта е да се поощри  креативността и личната инициатива на бургазлии.
Ваучери за посещение на остров "Света Анастасия" и археологически комплекс "Акве Калиде" през новата 2019 година са част от наградите, които очакват финалистите.
За класираните на призови места ще има и ръчно изработени сувенири от общинско предприятие "Морски знаци", както и новият луксозен календар на Община Бургас за 2019-та.

В "Да украсим Бургас" могат да участват блокове, институции, болнични заведения, частни домове, офиси, търговски обекти, образователни заведения и др. Записването е лесно и включва само две стъпки - трябва да направите снимки и видео на украсеното място и да изпратите кадрите на е-мейл: [email protected]. Не забравяйте да добавите име, телефон за връзка и точен адрес.
Комисия ще разгледа, оцени и класира най-добрите коледни украси в града и ще разпредели наградите.