Дадоха 500 000 лева за ремонта на "Дом майка и дете"

 

Лентата на ремонтирана сграда прерязаха областният управител Константин Гребенаров и кметът на Бургас Димитър Николов. "Единственото лечебно заведение с медико-социални функции за деца в общината бе в плачевно състояния преди 3 месеца, тък като от построяването му преди 35 години тук не е извършван ремонт", заяви кметът Димитър Николов.

Средствата за били изразходвани за нова дограма, топлоизолация на фасадата на блокове А и Б, подменени изцяло са ВиК, ел.- и пожаро-известителната инсталации, подовите настилки, боядисани са всички помещения и са обновени всички стълбища и санитарни възли. Остарялото и амортизирано осветление е сменено с ново енергоспестяващо.

Домът разполага с медицински блок, клинично-лабораторно звено, жилищен блок, зала по психомоторика, физиотерапия и рехабилитационен център. В него се приемат за лечение и отглеждане рискови новородени деца, деца с вродени хронични заболявания и деца с повишен социален риск. В момента в дома се отглеждат 153 деца от 1 до 3 годишна възраст.