Концесията е за срок от 20 години. Снимката е илюстративна

Концесията е за срок от 20 години. Снимката е илюстративна

Дадоха на концесия плажове в Лозенец и Шкорпиливци. След проведена открита процедура "Атрикор" ЕООД  е определен за концесионер на морския плаж "Лозенец" в община Царево, а "Съмъртийм" ЕООД - за концесионер на морския плаж "Шкорпиловци - централен".

"Атрикор" ЕООД се задължава за целия срок на договора за концесия от 20 г. да предоставя цена за 1 бр. чадър в размер до 10 лева с ДДС и цена за 1 бр. шезлонг в размер до 10 лева с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж. Размерът на концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на отчисленията от базата за изчисляване размера на концесионното възнаграждение в размер на 7,50 на сто без ДДС. Размерът на годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 145 059,25 лв. без ДДС. Предложението за инвестиции за подобряване на обектите на инфраструктурата на морския плаж за срока на концесията е в размер на 279 492 лева с ДДС.

"Съмъртийм" ЕООД се задължава за целия срок на договора за концесия от 20 г. да предоставя цена за 1 бр. чадър в размер до 10 лева с ДДС и цена за 1 бр. шезлонг в размер до 10 лева с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж. Размерът на концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от МС Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 4,50 на сто без ДДС. Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 25 409,44 лева без ДДС. Предложението за инвестиции, свързани с опазване на дюните на морския плаж е в размер на 140 568 лева с ДДС.