Дъждът нанесе сериозни щети по инфраструктурата във Варна. Снимка Фейсбук

Дъждът нанесе сериозни щети по инфраструктурата във Варна. Снимка Фейсбук

Дъждът нанесе щети по инфраструктурата във Варна. Снимки в социалните мрежи показват пораженията по новия булевард "Васил Левски". "По трасето на булеварда, който все още не е въведен в експлоатация, проблеми няма, такива обаче са установени по някои от прилежащите пътни артерии", коментираха от Община Варна.

На кръговото с булевард "Владислав Варненчик", в близост до недовършено укрепване на канал за подземни комуникации, е подкопан стълб от уличното осветление. В момента екип на пожарната го маха. По нареждане на кмета след спирането на дъжда кабелното трасе трябва да бъде бетонирано. Сериозно количество вода се е събрало на около 150 м. от кръговото на булевард "Цар Освободител" - в посока кварталите. На място са екипи от пожарната и ВиК. Проблемът е създаден заради запушени шахти и свлечени земни маси, останали от строителния период. В момента се отпушват шахтите, а утре всички изпълнители трябва да почистят остатъчните строителни материали, причинили събирането на водата. Отново заради недовършен участък за комуникации е станало свличане на чакъл на кръговото с булевард "Сливница". Разпоредено е почистване на терена, а утре, след спиране на дъжда, по нареждане на кмета участъкът трябва да бъде завършен. 

В района на ХЕИ, където при последния дъжд имаше проблем, шахтите поемат водата. Голямо количество обаче се е стекло от Цветния квартал по новата тротоарна настилка на улица "Подвис". Там ще бъдат направени дъждоприемни решетки.

В старата част на булевард "Васил Левски" - до булевард "Осми Приморски полк" има малко количества вода, идваща от прилежащите улици. Там също утре ще започнат дейности за изграждане на дъждоприемна канализация, допълниха от Общината.