Данъчните в Бургас подкрепиха кампания срещу рака

 

Кампанията е насочена срещу рака на маточната шийка. Това е второто най-разпространено онкологично заболяване сред жените и за съжаление в България, според статистиката. Всеки ден от рак на маточната шийка умира една жена. Страната ни е на едно от челните места по заболеваемост и смъртност от този вид рак в Европа. Това се дължи на късното диагностиране и подценяване на профилактиката.

Целта на националната кампания  срещу рака на маточната шийка е да се покаже съпричастност към борбата със страшната болест, да се провокира желание да се научи повече за болестта и методите за профилактика.

Тъй като кампанията "За теб и тези, които обичаш" кани жените да се грижат за себе си през цялата година, дами от цялата страна ще получат подарък след Коледните празници. В рамките на Европейската седмица за борба с рака на маточната шийка в края на месец януари 2010 година, българки от цялата страна ще имат възможност да си направят безплатен гинекологичен преглед. През януари ще бъдат обявени кабинетите и начините за записване на преглед на интернет страницата на кампанията www.zateb.info .