Срещата се проведе в кабинета на зам.-ректора проф. Севдалина Турманова

Срещата се проведе в кабинета на зам.-ректора проф. Севдалина Турманова

Бургаският държавен университет "Проф. д-р Асен Златаров" и Националната художествена академия ще приемат студенти в обща магистърска програма "Технологии на витража". Параметрите и възможностите, които дава магистратурата бяха обсъдени на срещата между проф. Севдалина Турманова - зам.-ректор по учебната дейност в държавния ВУЗ и проф. Светозар Бенчев - директор на филиала на НХА в Бургас.

Хибридната магистърска специалност ще бъде насочена към завършилите бакалаври по живопис, за които ще бъде много полезно задълбоченото изучаване на видовете стъкла.

В срещата участва и доц. Янчо Христов - декан на Факултета по технически науки в държавния университет. "Работата на преподавателите от нашия университет ще е свързана с обучението по получаване на стъкла, запознаването на студентите с това -  какво е глазура, както и как се синтезират керамични бои", обясни доц. Христов.

"Образователните политики вървят към това да има колаборация между университетите, да се споделят различни знания от различни професионални направления. Надявам се да сме от първите такива и да дадем един добър пример", посочи проф. Турманова. В университет "Проф. д-р Асен Златаров" се стремят да бъдат максимално гъвкави. За да улеснят кандидат-студентите ще има два приема за магистърски програми, един през септември и втори през януари.

В края на срещата проф. Бенчев разгледа материалната база и лаборатории на университета, в които ще се провеждат практическите занятия по магистърската програма.

Галерия