Настояваме Стоян Грозев и Манол Тодоров да напуснат ОбС на Бургас, заяви общинският лидер на партията Живко Табаков (в средата)

Настояваме Стоян Грозев и Манол Тодоров да напуснат ОбС на Бургас, заяви общинският лидер на партията Живко Табаков (в средата)

Призоваваме Стоян Грозев и Манол Тодоров, които са избрани с листата на "Движение България на гражданите" в Общинския съвет в Бургас да го напуснат. Стоян Грозев е подал заявление за напускане на партията, чийто областен координатор беше. Редно е двамата с Манол Тодоров да напуснат и местния парламент, а не да се обявяват за независими. Това призова общинският председател на ДБГ - Бургас Живко Табаков.

От партията са възмутени от действията на двамата съветници, които са входирали писмо до председателя на ОбС Севдалина Турманова с уведомление, че от следващата сесия до края на мандата през 2023 година да продължат дейността си като независими съветници, а не като съветници на ДБГ, с чиято листа бяха избрани на местните избори през 2019 година.

"Силно  разочаровани сме от решението на Стоян Грозев и на Манол Тодоров. По този начин те бягат от отговорността, която са поели да изпълняват програмата на партията, от която са избрани за съветници", коментира Людмил Илиев. "Помня как Стоян Грозев ревностно се бореше за по-чист Бургас, а Манол Тодоров за това неговите деца да останат в България. Много съм разочарована от тази тяхна стъпка, защото те злоупотребиха с нашето доверие", заяви и Боряна Тодорова, която бе кандидат за общински съветник от листата на ДБГ заедно с Грозев и Тодоров през есента на 2019 година.

"На изминалите парламентарни избори решихме, че няма да участваме. Въпреки това проявихме търпение и толерантност към решението на Стоян Грозев и Манол Тодоров да участват в кандидат-депутатската листа на "Български възход". Те обаче смесиха парламентарния живот с местното самоуправление. Не искам да си мисля, че зад това тяхно решение стои дългата ръка на ГЕРБ, която иска да разбие конструктивната опозиция, каквото беше нашата група", допълни Живко Табаков. Той и колегите му от ДБГ настояват Стоян Грозев и Манол Тодоров да напуснат ОбС, за да може на тяхно място да влязат следващите двама в листата с кандидати за съветници през 2019 година - Антон Иванов и Ивайло Илиев.

Галерия