Надявам се в Бургас да има честни избори, каза Живко Табаков. Снимки Лина Главинова

Надявам се в Бургас да има честни избори, каза Живко Табаков. Снимки Лина Главинова

Независим преброителен център ще работи в Бургас в деня на изборите, 27-ми октомври. Той ще бъде реализиран от партия "Движение България на гражданите". 12 души ще бъдат ангажирани с въвеждане на данните от протоколите от всички секционни комисии и в реално време всеки ще може да следи информацията, която се подава и към Общинската избирателна комисия. Протоколите, които ще бъдат въвеждани ще бъдат предоставени от застъпниците на ДБГ и членовете на СИК-те. "Направена е организацията, платформата е изградена и ще бъде достъпна в деня на изборите. Първите данните ще бъдат качени след приключване на изборния ден и обработването на първите постъпили при нас протоколи", каза Антон Иванов - лидер на Младежкото ДБГ и кандидаат за съветник.

"До края на деня ще предложим на всички участници в изборите да подпишат Меморандум за провеждане на честни избори и да предоставят и те свои протоколи, които да бъдат обработени в преброителния център", каза Живко Табаков общински председател на ДБГ, кандидат за кмет и водач на листата с кандидати за съветници.

"Надявам се в Бургас да има честни избори и демокрацията да надделее", каза още Живко Табаков. Той гарантира, че сигурността на личните данни, които присъстват в протоколите ще бъде гарантирана при публикуването им на сайта.

Галерия