Лекция ще изнесе и изпълнителният директор на Слънчев бряг АД Златко Димитров. Снимка Архив Черноморие-бг

Лекция ще изнесе и изпълнителният директор на Слънчев бряг АД Златко Димитров. Снимка Архив Черноморие-бг

Интелигентното управление на кадрите в туризма ще бъде една от темите, по които ще дебатират участните в третата Национална конференция "Smarttourisum.bg", която ще се проведе на 17-ти и 18-ти октомври в експозиционен център "Флора" в Бургас. Тя се провежда под патронажа на Министерството на туризма в партньорство с Община Бургас. Съвместна презентация ще изнесе изпълнителният директор на "Слънчев бряг" АД Златко Димитров и служители от Областна дирекция на МВР в Бургас.

В конференцията ще участват представители на държавните и общински институции с интереси в сферата на туризма, университети, технологични компании, туристически бизнес и професионални организации.

Темите, по които ще бъдат водени дебати са - "Интелигентно управление на човешките ресурси в туризма"; "Иновативни и креативни модели и високи технологии в доброто управление на туризма"; "Интелигентно управление на туристическите дестинации - регионално развитие, архитектура, екология"; "Предизвикателства на промените в българската регулаторна рамка за интеграция на информационните системи в туризма" и др.

В рамките на конференцията за трета поредна година ще бъдат връчени годишните награди в различни категории: "Учител по хотелиерство", "Учител по ресторантьорство", "Директор на училище по хотелиерство и ресторантьорство", "Резервационен софтуер", "Интегрирани системи за управление в туризма", "BIM за управление на туристически обекти и сгради", "Интелигентна туристическа дестинация", "Дигитална туристическа иновация" и други.