Турнирът ще започне в сряда и ще продължи до петък

Турнирът ще започне в сряда и ще продължи до петък

Деца ще ритат в подкрепа на футболната легенда Владимир Стоянов. Много от бъдещите футболни звезди на България ще вземат участие в традиционния турнир "Купа Черно море" в Бургас. Организатори са ДФК "Звездичка", с партньорството на Зоналния съвет на БФС и Община Бургас. Възрастовите групи, в които ще се проведе надпреварата, са за родени през 2009, 2010 и 2011 година деца. Стартът ще бъде даден тази сряда, 3 април. За родените през 2009 година финалите са в петък следобед, а награждаването от 18 часа. За останалите възрастови групи, 2010 и 2011 г., финалите са в събота преди обяд, а награждаването от 13 часа.

Двубоите ще се проведат на игрищата на ДФК "Звездичка" и ФК "Звезденбург" в к-с "Славейков" - до блок 165 и в двора на университет "Проф. д-р Асен Златаров". Турнирът ще бъде в подкрепа на футболната легенда Владо Стоянов. Той страда от коварно заболяване и има нужда от финансова помощ. Край терените ще бъдат поставени кутии за дарения. 

Владимир Стоянов е бивш централен нападател на "Черноморец" (Бургас) и "Локомотив" (София). През 2013 г. Владимир Стоянов е диагностициран с белодробен дребноклетъчен карцином. Проведени са 4 линии химиотерапия, но болестта прогресира, въпреки първоначалните много добри изгледи.

Поради изчерпване на терапевтичните възможности на Владо е предложено да премине през имунотерапия с Nivolumab ("Опдиво"). Медикаментът се прилага в България, но не и при лечение на дребноклетъчен карцином на бял дроб, затова се налага Владимир да го заплати със собствени средства, с които той не разполага.

Стойността на 6 цикъла терапия през 14 дни е 44 500 лева. Всеки, който иска да помогне, може да изпрати SMS-ите могат да бъдат изпращани на eдинен дарителски номер 17 777 с текст DMS VLADIMIR.