Пиесата е на екологична тематика

Пиесата е на екологична тематика

Деца стават актьори, превъплъщават се в птици. Провокацията е към всички малчугани от Бургас, които искат да изиграят ролите на саблеклюн, къдроглав пеликан, лятно бърне, лопатарка, фламинго, кучета и чакали, бракониер и доброволци. Под вещите напътствия на куклената актриса Неделина Роселинова и в рамките на час и половина малките участници ще се подготвят и представят импровизации по пиесата написана от Александър Маринов-Санчо, специално за Атанасовско езеро.

Търсят се деца, които имат желание да се превъплътят в обитателите на езерото и да се забавляват на сцената на симБиотично! "Няма нужда от специална подготовка на малките артисти, но ако решите да се присъедините ще станете участници в нетрадиционен спектакъл на открито, поставян само веднъж преди няколко години от колегите от БДЗП чрез децата от ДЮН и "Талантино". Ще вземем всички мерки за дезинфекция, дистанция и дисциплина", споделят организаторите от "Българска фондация Биоразнообразие".

Костюмите и декорите за пиесата "Да опазим Бургаските езера", които ще използват децата са изработени от Борислава Симова и Мара Ибришимова. Началото е на 23-ти юли от 18.30 часа. Вход свободен.