Децата на магистрати не дойдоха на среща в Приморско

В общината се очакваха да се появат Елка Икономова, Деница Урумова,Тодор Цветанов, Петър Попов, Анна Пенгезова, Ваня Генкова. Те трябваше да подпишат споразумение, с което дават доброволното си съгласие за прекратяване на действието на договорите им за учредено право на строеж. Договорите, с които са получили правото да строят са подписани от предишния кмет на общината Димитър Димитров.

С подписът си Димитров е давал благословията си на децата на висши магистрати да вдигнат палати край морето в Приморско. За целта те са се регистрирали като крайно нуждаещи се. Съгласно тогава действащата Наредба за управление на общинската собственост имотите са били купени за жълти стотинки -  3.90 лева на кв. м.

В интервю дадено от Лиляна Димова преди броени дни стана ясно, че нарушението е извършено от страна на предишната общинска администрация. В резултата на избухналия скандал в общината започна проверка на имотите, които са с отстъпени право на строеж. Общината ще си върне 450 оттях, тъй като върху тях не е извършено строителство в срок.

"Ще заведем дела срещу всеки един от получилите право на строеж", каза Лиляна Димова.