В продължение на четири часа децата от академията продаваха свои творби и създаваха нови. Снимки Авторът

В продължение на четири часа децата от академията продаваха свои творби и създаваха нови. Снимки Авторът

Децата от лятната академия продават свои творби в подкрепа на свои връстници. Те подредиха своите своята изложба - базар до Часовника в центъра на Бургас. Малки пластики от глина, изпечени в пещта на Школата по керамика в СУ "Иван Вазов", ръчно изработени разделители за книги, картички, кукли, бижута се продаваха на базара, който е с благотворителна цел. "Ще видим какви средства ще съберем и ще преденим кои деца да помпомогнем", каза Мария Ландова - ръководител на лятната школа към филиала на Националната художествена академия в Бургас. Тя се провежда за пета поредна година и събира децата на морския град, както и такива, които гостуват тук по време на лятната ваканция.

Учебната програма на академията включва ателиета по: академично рисуване, живопис, графика, плакат, авторска книжка и авторски комикс, 3D картички, скулптура, керамика, грънчарство, колаж, бижута, мода. За най-малките ателие за кукли и градеж на куклена къща, а за най-големите и курс по компютърна графика.

Малките художници ще рисуват морски пейзаж от терасите на Морско казино, ще правят ленд арт на брега на морето и още артистични изненади.

Галерия