Благотворителният базар ще се проведе за втора поредна година отново на Часовника. Снимка Архив Черноморие-бг

Благотворителният базар ще се проведе за втора поредна година отново на Часовника. Снимка Архив Черноморие-бг

Събитието "Деца помагат на деца" от програмата на Лятната академия за деца и ученици към Националната художествена академия - филиал Бургас ще се състои на 3-ти юли, сряда, от 16.00 до 18.00 часа на Часовника. То се реализира с подкрепата на Община Бургас. Благотворителният базар се организира за втора година.

От една седмица малките художници под ръководството на Мария Ландова неуморно и с вълнение сътворяват различни сувенири, картички, картини, кукли, керамики, иконки и бижута за благотворителния ни базар "Деца помагат на деца", с мото "Всяко дете трябва да рисува". Събраната сума от продажбата на творбите - ще бъде насочена към домовете за деца без родителски грижи в Бургас.

Точно преди една година на същото място те реализираха първия благотворителен базар. Тогава със събраната сума подариха материали за рисуване и разнообразни творчески дейности на децата от Дневен център на деца и младежи с увреждания Бургас.

Мечтата им е тази година базарът да бъде още по-успешен. За целта са нужни две страни  - едната е децата да направят прекрасни творения, а от друга гражданите на Бургас да подадат ръка на идеята, да подкрепят каузата и да посетят базара.

Доведете децата и те да нарисуват картичка с кауза или да направят сувенир за базара.