Площадката бе открита с тържество. Снимки Община Бургас

Площадката бе открита с тържество. Снимки Община Бургас

Децата в бургаската градина "Надежда" в комплекс "Меден рудник" ще играт на нова еко площадка, изградена от дърво. Тя бе открита тържество, посветено на пролетта, в присъствието на кмета на Бургас Димитър Николов, зам.-кмета по образование и култура Йорданка Ананиева, директора на дирекция "Образование" Веселина Таралова и директора на Инспектората по образование Виолета Илиева.

"Комплименти за  инициативността и добре свършената работа, която кореспондира с новата политика на Общината за създаване на атрактивни външни пространства за занимания на открито, заложени в програмата "Четири годишни времена за здравето на нашите деца", заяви по време на откриването кметът Николов.

Новата площадка разполага с вълшебно влакче за игра и куклен театър, къщичка на приказките, сцена за занятия и сценични изяви и малко био стопанство за отглеждане на растения. Дори и подът на детското съоръжение е от естествен материал - дървен мулч.

"Разчитаме на подкрепата на родителите да продължим с програмата ни на открито в четири сезона, както е в цяла Европа. Ползите за здравето и развитието на децата са безспорни", каза още кметът по време на събитието.

Галерия