Спектакълът е създаден специално за публиката у нас

Спектакълът е създаден специално за публиката у нас

Декорите за турнето на руския "Flexx ballet" у нас ще дойдат направо от Шанхай и Москва дни преди първия спектакъл, който е на 16-и декември в зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна. Спектакълът за България е изготвен специално за родната публика и няма аналог по света.

"Flexx ballet" гостува миналата година в зала 1 на НДК в София, хората се влюбиха в него и спектакълът бе харесан от българските фенове. През годината хореографите създадоха нов проект, вдъхновен от България, който ще представят сега по време на турнето.

Предстои едноседмична подготовка за големия спектакъл. След Варна турнето продължава на 17-и декември в Бургас. Спектакълът е от 20.00 часа в Държавна опера. На 20-и декември трупата гостува в Държавна опера Стара Загора, началото е от 20.00 часа, а на 21-и декември в зала "Орловец" в Габрово, от 19.00 часа.

Сцената е изключително капризна, тъй като се закачат над 100 осветителни тела и специални мрежи, които създават 3D ефекта по време на танц. Костюмите в спектакъла доизграждат неподправения имидж на балета, те са проектирани индивидуално за всяко шоу и за всеки танц. Нямат аналог никъде по света. Един от костюмите се състои от над 3000 малки огледалца, които отразяват светлината по изумителен начин по време на балетния соло танц. Предстои една приказна Коледа с най-грандиозното танцово шоу през 2017-та.

Билети можете да намерите на касите на ФКЦ Варна, Държавна опера - Бургас, Държавна опера - Стара Загора, зала "Орловец" - Габрово и онлайн.

Галерия